Zelňačka
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3315 KJ
- tuky
- 61 g
- nasycené mastné kyseliny
- 23 g
- bílkovina
- 22 g
- sacharidy
- 14 g
- sůl
- 7 g
- vláknina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- sodík
- 499 mg
- draslík
- 338 mg
- vápník
- 111 mg
- fosfor
- 65 mg
- hořčík
- 51 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg uzených žeber
- mletá červená paprika
- pepř
- sůl
- 500 g kysaného zelí
- 1 větší cibule
- 1 lžíce hladké mouky (na zaprášení)
- 1 lžíce oleje
- 12 g bujón
- špetka soli
- 4 brambory
- Uzená žebra vaříme 30 minut. Zcedíme a z vychladlých obereme maso.
- V hrnci si usmažíme na drobno nakrájenou cibulku do sklovata a zasypeme lžící papriky. Přihodíme nakrájené maso a zaprášíme 1 lžící mouky.
- Zalejeme 1 litrem horkého vývaru z bujonu, přidáme nakrájené brambory, špetku soli (se solí opatrně, maso je uzené) a pepř.
- Vaříme do změknutí brambor.
Jiná varianta této polévky je zalít jí nakonec smetanou. Malá rada, zelí se nikdy neproplachuje, jen vymačká.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.