Zelňačka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Zelňačka z uzených žeber - polévka silné chuti, která zahřeje v každém počasí

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3315 KJ
tuky
61 g
nasycené mastné kyseliny
23 g
bílkovina
22 g
sacharidy
14 g
sůl
7 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
cukry
1 g
sodík
499 mg
draslík
338 mg
vápník
111 mg
fosfor
65 mg
hořčík
51 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg uzených žeber
  • mletá červená paprika
  • pepř
  • sůl
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce hladké mouky (na zaprášení)
  • 1 lžíce oleje
  • 12 g bujón
  • špetka soli
  • 4 brambory
  1. Uzená žebra vaříme 30 minut. Zcedíme a z vychladlých obereme maso.
  2. V hrnci si usmažíme na drobno nakrájenou cibulku do sklovata a zasypeme lžící papriky. Přihodíme nakrájené maso a zaprášíme 1 lžící mouky.
  3. Zalejeme 1 litrem horkého vývaru z bujonu, přidáme nakrájené brambory, špetku soli (se solí opatrně, maso je uzené) a pepř.
  4. Vaříme do změknutí brambor.

Jiná varianta této polévky je zalít jí nakonec smetanou. Malá rada, zelí se nikdy neproplachuje, jen vymačká.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.