Houbové rizoto
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2056 KJ
- sacharidy
- 58 g
- vláknina
- 43 g
- bílkovina
- 36 g
- tuky
- 11 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 254 mg
- vápník
- 98 mg
- sodík
- 86 mg
- fosfor
- 63 mg
- hořčík
- 31 mg
- cholesterol
- 22 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 300 g rýže
- 40 g slaniny (nebo špeku)
- 40 g tvrdého sýra eidam
- 20 g másla
- 300 g hub
- 200 g zelenina mrkev,kukuřice,hrášek
- sůl
- kmín
- pepř
- špetka sladké papriky
- trochu petrželky
- kečup
- Dáme vařit/péct rýži: rýži třikrát propláchneme v horké vodě, zalejeme 1,5krát větším množstvím, než je rýže samotné, posolíme a přidáme plátek másla pro lepší chuť.
Rýži můžeme péct v troubě v kastrolku bez pokličky, trvá to necelé půl hodiny. Pokud se na takto připravené rýži dělá tvrdá suchá kůrka, raději rýži pečeme pod pokličkou, nebo ji můžeme před pečením ještě krátce povařit - upeče se potom rychleji. Možná preferujete jiný způsob přípravy rýže, budu ráda pokud jej napíšete do komentáře :). - Zeleninu povaříme 5-10 minut v osolené vodě.
- Houby nakrájíme a podusíme na 20 g másla. Přisolíme, okořeníme kmínem, pepřem, paprikou a lžicí kečupu, můžeme přidat jemně nasekanou petrželku.
- V kastrole vyškvaříme kousky slaniny, přidáme dušené houby, rýži a zeleninu, promícháme a necháme spolu chvíli osmahnout. Pokud strávníkům nevadí lehounce nahořklá chuť, přidávám ke slanině na osmahnutí ještě na kousky nakrájenou čerstvou papriku. Tepelně připravená paprika ale maličko zhořkne, což není nutně nepříjemná chuť.
- Podáme sypané strouhaným sýrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Carpaccio z hovězí svíčkové
Soba nudle s krevetami, kuřetem a houbami shitaake
Puding z tapioky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.