Houbová omáčka - zahuštěná smetanou
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2236 KJ
- vláknina
- 69 g
- sacharidy
- 55 g
- bílkovina
- 48 g
- tuky
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- vápník
- 16 mg
- hořčík
- 6 mg
- draslík
- 5 mg
- zinek
- 4 mg
- sodík
- 3 mg
- fosfor
- 3 mg
Ingredience
- 1 l vody
- 500 g hub
- 250 ml kysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- kmín
- ocet
- trochu cukru
Postup:
- Do vody dáme vařit houby se solí a kmínem, povaříme 15 minut.
- Připravíme si smetanu, do které dohladka rozmícháme mouku.
- Smetanou s moukou zahustíme vodu s houbami. Vaříme ještě 10 minut.
- Podle chuti přisladíme a přikyselíme octem.
- Podáváme s vajíčkem na tvrdo a kynutými knedlemi.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.