Červené zelí na víně
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1221 KJ
- sacharidy
- 38 g
- tuky
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- cukry
- 7 g
- vláknina
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- bílkovina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 225 mg
- vápník
- 52 mg
- fosfor
- 38 mg
- cholesterol
- 36 mg
- hořčík
- 17 mg
- sodík
- 8 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 600 g červeného zelí
- 60 g másla (nebo sádla)
- 5 lžic bílého vína
- 1 lžíce octa
- 1 lžička soli
- kmín
- 1 lžíce cukru krystal
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 jablko
Postup:
- Zelí nakrouháme, cibuli nadrobno nakrájíme a dáme se dvěma lžicemi vody do kastrolu. Přidáme sůl, ocet, cukr a kmín a dusíme bez pokličky pár minut.
- Potom zelí polijeme vínem a dusíme zakryté pokličkou, dokud nezměkne.
- Omastíme máslem nebo sádlem, přidáme nastrouhané jablko, můžeme ještě dochutit solí nebo octem. Zaprášíme moukou a ještě podusíme.
- Takto připravené zelí dáváme jako přílohu ke kachně nebo huse.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Africký sumeček s mačkaným hráškem
Kulajda
Fusilli al pomodoro
Tilápie s karotkovým pyré a luštěninami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.