Červené zelí na víně

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1221 KJ
sacharidy
38 g
tuky
13 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
cukry
7 g
vláknina
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
bílkovina
3 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
225 mg
vápník
52 mg
fosfor
38 mg
cholesterol
36 mg
hořčík
17 mg
sodík
8 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 600 g červeného zelí
  • 60 g másla (nebo sádla)
  • 5 lžic bílého vína
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička soli
  • kmín
  • 1 lžíce cukru krystal
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 jablko

Postup:

  1. Zelí nakrouháme, cibuli nadrobno nakrájíme a dáme se dvěma lžicemi vody do kastrolu. Přidáme sůl, ocet, cukr a kmín a dusíme bez pokličky pár minut.
  2. Potom zelí polijeme vínem a dusíme zakryté pokličkou, dokud nezměkne.
  3. Omastíme máslem nebo sádlem, přidáme nastrouhané jablko, můžeme ještě dochutit solí nebo octem. Zaprášíme moukou a ještě podusíme.
  4. Takto připravené zelí dáváme jako přílohu ke kachně nebo huse.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.