Rýže nasladko
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1209 KJ
- sacharidy
- 53 g
- cukry
- 18 g
- bílkovina
- 12 g
- tuky
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 321 mg
- vápník
- 141 mg
- fosfor
- 120 mg
- sodík
- 60 mg
- hořčík
- 35 mg
- cholesterol
- 5 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky mléka
- plátek másla
- špetka soli
- 1 lžíce krystalového cukru
- 400 g kompotu
- 250 g tvarohu
- 3 lžíce cukr krystal (dle chuti)
- trochu skořice
- trochu granka
Postup:
- Propláchnutou rýži upečeme s mlékem, máslem, solí a cukrem v troubě vyhřáté na 250oC doměkka, po vytažení z trouby ji necháme ještě dojít 15 minut pod pokličkou.
- Rýži rozdělíme na dvě poloviny, jednu dáme na dno kastrolu, na ni naskládáme ovoce z kompotu, podrobíme tvarohem (radši drobíme na malé kousky – tvaroh se při zapékání srazí a zhrudkovatí), posypeme cukrem, zakryjeme druhou polovinou rýže a podlejeme troškou mléka a šťávy z kompotu.
- Pod pokličkou zapékáme ještě asi 0,5 hodiny.
- Na talíři posypeme porci skořicí a Grankem nebo cukrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.