Zelné placky
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1625 KJ
- sacharidy
- 57 g
- bílkovina
- 26 g
- tuky
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- sodík
- 249 mg
- draslík
- 207 mg
- fosfor
- 103 mg
- vápník
- 47 mg
- hořčík
- 37 mg
- cholesterol
- 4 mg
- železo
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 250 g kysaného zelí
- 100 g škvarků
- 300 g hladké mouky
- sůl
- kmín
Postup:
- Zelí vymačkáme a pokrájíme na malé kousky. Teprve pokud bude těsto příliš suché a drobivé, trochu zelné šťávy do něj přidáme. Místo kysaného zelí můžeme použít také sladké uvařené bílé zelí.
- Škvarky umeleme na strojku. Zajímavá je i varianta, kdy místo 100 g pomletých škvarků použijeme 50 g sádla a 50 g škvarků vcelku (to se hodí nejlépe pro malé dobré škvarky).
- Suroviny smícháme a vytvoříme těsto, které rozválíme na vále a rozkrájíme na placky velikosti dlaně. Můžeme vykrajovat kolečka hrnkem, nebo těsto nevyválíme, ale placky vytvarujeme ze lžicí ukrajovaných bochánků.
- Pečeme v troubě na 200 stupňů dozlatova.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Krkonošské kyselo
Soba nudle s krevetami, kuřetem a houbami shitaake
Holandská omáčka
Tagliatelle s kuřecím masem a hráškem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.