Smažené pudingové koblížky
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2311 KJ
- sacharidy
- 66 g
- tuky
- 25 g
- cukry
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- bílkovina
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 234 mg
- fosfor
- 209 mg
- vápník
- 144 mg
- cholesterol
- 94 mg
- sodík
- 66 mg
- hořčík
- 31 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- 30 g droždí
- 65 g cukru
- 250 ml vlažného mléka
- 60 g másla
- 1 vajíčko
- 1 žloutek
- špetka soli
- 2 lžíce rumu
- 1 lžíci citrónu
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 4 lžíce krupicového cukru
- 125 g másla
- 1 lžíci rumu
- Olej (na smažení)
Těsto:
Krém:
Příprava koblížků
- Připravíme si misku a v ní rozetřeme droždí s 1 lžičkou cukru, přidáme 100 ml vlažného mléka a 1 lžíci mouky.
- Promícháme a necháme na teplém místě, aby se nám vytvořil kvásek (15-20 minut).
- Do další mísy prosejeme mouku se solí, přidáme zbytek cukru, nastrouhanou citrónovou kůru, vejce se žloutkem (rum, pokud nepečeme pro děti), zbytek mléka a rozpuštěné máslo (mléko nesmí být teplé, jen vlažné).
- Vypracujeme hladké nelepící těsto. Poprášíme ho moukou. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout cca 30-40 minut.
- Z vykynutého těsta vyválíme plát silný 1,5 cm. Pomocí hrnečku vykrojíme kolečka, přikryjeme je utěrkou a necháme je dalších 20 minut vykynout.
- V hrnci rozpálíme olej.
- Vdolky osmažíme v horkém tuku dozlatova z jedné i z druhé strany.
- Z pánve je vyjmeme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.
- Slepujeme vanilkovým krémem:
Krém:
- Uvaříme pudink z 500 ml mléka, 2 balení pudinku a 4 lžic krupicové cukru.
- Až pudink vychladne, tak do něj po malých kostičkách zašleháme půl kostky másla, (rum, pokud nepečeme pro děti) a dáme do lednice ztuhnout.
- Koblížky po vychladnutí rozkrájíme na půl a naplníme krémem.
- Můžeme je pomoučit moučkovým cukrem a polít čokoládovou polevou.
Přeji vam dobré a sladké chutnání.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.