Kuřecí souvlaki

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Kuřecí souvlaki - výborná letní vypalovačka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2038 KJ
bílkovina
49 g
tuky
21 g
sacharidy
20 g
mononenasycené mastné kyseliny
13 g
sůl
7 g
cukry
4 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
819 mg
fosfor
217 mg
vápník
177 mg
cholesterol
116 mg
hořčík
88 mg
sodík
9 mg
železo
6 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Souvlaki marináda:

  • 400 g kuřecích prsou
  • 2 snítky čerstvého kopru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce italského koření
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • pepř
  • Salát:

  • 1 rajče
  • 1/2 ledového salátu
  • 1 citron
  • 1 červená cibule
  • 1/2 kelímku bílého jogurtu
  • Příloha:

  • 4 brambory

Nástroje

    špejle, nebo jehly na gril

Postup:

  1. Nejprve si připravíme marinádu:

    1. V misce smícháme nasekaný kopr, 3 stroužky nakrájeného česneku, trochu italského koření
    2. Dále přidáme šťávu z půlky citronu, olivový olej, sůl a pepř a vše promícháme
    3. Kuře si nakrájíme na kostičky, naložíme je do marinády a necháme marinovat nejméně 30 minut
  2. Rozpálíme si gril:

    1. Maso napícháme na špejle jako špízy a dáme na gril
    2. Grilujeme z každé strany 3-5 minut.
  3. K hotovým souvlaki si uděláme salát:

    1. Zeleninu nakrájíme, pokapeme citronem a ppepříme
    2. Na závěr zalijeme jogurtem
  4. Příloha
    1. Brambory si uvaříme ve slupce
    2. Poté rozkrojíme na čtvrtky
    3. Dáme péct na gril (můžete je potřít třeba olej s česnekem, nebo tymiánem)
    4. Báječně se k tomu hodí vychlazené Frisco a nebo Cider

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.