Šunkový koláč
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2759 KJ
- sacharidy
- 58 g
- tuky
- 34 g
- bílkovina
- 28 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- vláknina
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 312 mg
- fosfor
- 225 mg
- cholesterol
- 134 mg
- vápník
- 87 mg
- hořčík
- 62 mg
- sodík
- 27 mg
- železo
- 15 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 400 g šunky
- 175 g másla
- 100 g hub
- 3 vejce
- 1 zeleninový bujón
- Špetka muškátu
- Majoránka
- Pepř
- Sůl
- 1 celerová nať
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g zelených mražených lusků
Těsto
- Na vál si nasypeme 350 g hladké mouky, uděláme doprostřek důlek, nasypeme 3/4 lžičky soli a přidáme na kostičky nakrájené máslo.
- Zpracujeme studenýma rukama v hladké těsto, které dáme odpočinout do lednice.
A jdeme na to
- Do 1 litu vývaru z bujonu dáme muškát, majoránku a nať z celeru. Necháme vařit a přidáme lišky (žampiony). Vaříme 10 minut. Dvě minuty před koncem přidáme zelené lusky. Zcedíme, vývar nevylíváme.
- Na pánvi si na troše oleje usmažíme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova, přidáme česnek a zaprášíme 50 g hladké mouky. Uděláme světlou jíšku a zalijeme 200 ml vývaru a necháme redukovat.
- Přidáme vařené lišky, zelené lusky, šunku, kterou nakrájíme na větí čtverce, osolíme, opepříme a promícháme.
- Ze třičtvrtě těsta vyválíme placku tak, aby přečnívala 2 cm přes formy, a dáme do formy. Přidáme směs z hub.
- Ze zbylého těsta vyválíme placku, kterou nařežeme na 2 cm široké pruhy, z kterých děláme mřížku na koláč.
- Okraje koláče ohneme do formy a mřížku i okraje natřeme rozšlehaným vajíčkem.
- Pečeme v trobě na 180 stupnů 30 minut.
Zase jiná varianta koláče ;)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Kuřecí steak s bramborovým gratinem
Hovězí steak s hlívou
Dýňový krém
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.