Červená řepa se smetanou
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 958 KJ
- sacharidy
- 23 g
- cukry
- 15 g
- tuky
- 13 g
- vláknina
- 4 g
- bílkovina
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 473 mg
- sodík
- 196 mg
- fosfor
- 82 mg
- vápník
- 57 mg
- hořčík
- 40 mg
- železo
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 0,5 kg červené řepy
- 1 cibule
- 20 g tuku
- 125 g zakysané smetany
- 1 lžička octa
- 1 lžička cukru (krystal)
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
Postup:
- Červenou řepu uvaříme doměkka, cca 10 minut. Oloupeme ji a nastrouháme na jemném struhadle.
- Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na tuku.
- K cibuli přidáme řepu a pár minut podusíme. Potom ochutíme cukrem, solí a octem.
- Nakonec přidáme smetanu, do které jsme rozmíchali mouku. Takto zahuštěnou řepu povaříme ještě 5 minut s občasným promícháváním.
- Podáváme k bramborům a pečenému masu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Telecí blanquette
Telecí dušené na hrubozrné hořčici
Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem
Penne Putanesca
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.