Červená řepa se smetanou

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 30 minut
Vaření: 25 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
958 KJ
sacharidy
23 g
cukry
15 g
tuky
13 g
vláknina
4 g
bílkovina
4 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
draslík
473 mg
sodík
196 mg
fosfor
82 mg
vápník
57 mg
hořčík
40 mg
železo
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 0,5 kg červené řepy
  • 1 cibule
  • 20 g tuku
  • 125 g zakysané smetany
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička cukru (krystal)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl

Postup:

  1. Červenou řepu uvaříme doměkka, cca 10 minut. Oloupeme ji a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na tuku.
  3. K cibuli přidáme řepu a pár minut podusíme. Potom ochutíme cukrem, solí a octem.
  4. Nakonec přidáme smetanu, do které jsme rozmíchali mouku. Takto zahuštěnou řepu povaříme ještě 5 minut s občasným promícháváním.
  5. Podáváme k bramborům a pečenému masu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.