Plněné papriky v rajské omáčce
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3475 KJ
- tuky
- 65 g
- sacharidy
- 34 g
- bílkovina
- 19 g
- cukry
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 122 mg
- fosfor
- 80 mg
- vápník
- 61 mg
- draslík
- 58 mg
- hořčík
- 44 mg
- železo
- 20 mg
- sodík
- 18 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g mletého masa
- 100 g rýže
- majoránka
- 1 vejce
- cibule
- sůl
- pepř
- 12 paprik
- 150 g másla
- 1 cibule ( menší)
- 3 hřebíčky
- 2 bobkové listy
- sůl
- 100 g rajského protlaku
- jiška
- 1 litr zeleninového vývaru
omáčka
Postup:
- Nejprve si připravíme papriky. Umyjeme je, odřízneme vršky, zbavíme vnitřek paprik všech semínek.
- Dále si nachystáme masovou směs. Spaříme rýži. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku a osmahneme mleté maso. Odstavíme ze sporáku. Smícháme maso s rýží, okořeníme pepřem a solí a jakmile směs trochu vychladne, vmícháme do ní syrové vejce.
-
Směsí plníme papriky.
- Pustíme se do přípravy "rajské omáčky".
- Na rozpuštěné máslo přidáme ingredience a chvíli orestujeme.
- Zalejeme vývarem a přidáme rajský protlak.
- Omáčku po cca 10 minutách zcedíme, přidáme naplněné papriky a vaříme cca 30 minut.
- Občas omáčku promícháme.
- podáváne s kynutým knedlíkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.