Plněné papriky v rajské omáčce

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3475 KJ
tuky
65 g
sacharidy
34 g
bílkovina
19 g
cukry
19 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
cholesterol
122 mg
fosfor
80 mg
vápník
61 mg
draslík
58 mg
hořčík
44 mg
železo
20 mg
sodík
18 mg
mangan
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g mletého masa
  • 100 g rýže
  • majoránka
  • 1 vejce
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • 12 paprik
  • omáčka

  • 150 g másla
  • 1 cibule ( menší)
  • 3 hřebíčky
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • 100 g rajského protlaku
  • jiška
  • 1 litr zeleninového vývaru

Postup:

  1. Nejprve si připravíme papriky. Umyjeme je, odřízneme vršky, zbavíme vnitřek paprik všech semínek.
  2. Dále si nachystáme masovou směs. Spaříme rýži. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku a osmahneme mleté maso. Odstavíme ze sporáku. Smícháme maso s rýží, okořeníme pepřem a solí a jakmile směs trochu vychladne, vmícháme do ní syrové vejce.
  3. Směsí plníme papriky.

  4. Pustíme se do přípravy "rajské omáčky".
  5. Na rozpuštěné máslo přidáme ingredience a chvíli orestujeme.
  6. Zalejeme vývarem a přidáme rajský protlak.
  7. Omáčku po cca 10 minutách zcedíme, přidáme naplněné papriky a vaříme cca 30 minut.
  8. Občas omáčku promícháme.
  9. podáváne s kynutým knedlíkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.