Kapustové karbanátky

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2010 KJ
sacharidy
35 g
tuky
28 g
bílkovina
20 g
vláknina
15 g
cukry
14 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,766 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
vápník
640 mg
fosfor
612 mg
sodík
492 mg
hořčík
179 mg
cholesterol
120 mg
železo
34 mg
mangan
34 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 1kg kapusty
  • 1 cibule
  • 1 rohlík
  • 50 ml mléka
  • 100 g slaniny
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • pepř
  • majoránka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • trochu strouhanky
  • sůl
  • trochu oleje na smažení

Postup:

  1. Kapustu uvaříme a pomeleme na strojku nebo na jemno nakrájíme.
  2. Rohlík nakrájíme a rozmočíme v mléce.
  3. Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme se slaninou.
  4. V míse smícháme kapustu, rohlík, cibuli se slaninou, syrové vejce, sůl, pepř, majoránku a česnek. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme strouhanku.
  5. Z těsta tvarujeme karbanátky, které obalujeme v mouce smažíme dozlatova.
  6. Podáváme s bramborami, nejlépe s bramborovou kaší. Bramborovou kaši připravuji tak, že uvařené horké brambory a silný plátek másla v hrnci rozmačkám šťouchadlem na brambory, posolím a rozředím mlékem na požadovanou hustotu. Jestli jste zvyklí připravovat bramborovou kaši jiným způsobem, budu ráda pokud to připíšete do komentáře.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.