Vymazlené pivní buřty

MikeOne
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 40 minut
Báječné pivní buřtíky na tmavém pivu a kečupu, zapečené v pekáčku s opečeným chlebem
Pikantní pivní buřty

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5218 KJ
sacharidy
122 g
tuky
62 g
bílkovina
38 g
vláknina
21 g
cukry
10 g
lepek
1 g
draslík
467 mg
fosfor
18 mg
hořčík
14 mg
vápník
10 mg
zinek
2 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 6ks buřtů
  • 300 ml piva (tmavého)
  • 300 ml kečupu
  • nové koření
  • bobkový list
  • trochu papriky
  • cibule
  • 800 g chléba
  • olivový olej

Postup:

  1. Přátelé, z tohohle se mi sbíhají sliny vždycky měsíc dopředu a týden poté.
  2. Nakupte cca 6 buřtíků (lepší jsou ty s vyšším podílem masa >50%, nechte si poradit u řezníka), a pokrájejte je napůl - mrkněte na obrázek, já každou půlku ještě nějak jinak nařežu, ať to vypadá pestře.
  3. Napůlené buřtíky poklademe na pánev a opečeme z obou stran (cca 2-3 minuty po každé straně, až pustí pěkně tuk).
  4. Mezičasem si v misce rozmícháme tmavé pivo s kečupem - kombinace je 1:1 - stejně piva, stejně kečupu, na těch 6 buřtíků je to tak 300ml piva a 300ml kečupu a tady záleží na vás, jak to chcete pálivé - někdo si dá sladký kečup a sladkou papriku, někdo pálivý kečup a pálivou papriku (já! :) ), řádně promícháme a přisýpáme papriku (zase, někdo sladkou, někdo to rád pálivé...), až se nám pivo kompletně spojí s kečupem.
  5. Rozehřejeme troubu na 180-200 stupňů, než se nám buřtíky prosmaží. Poklademe buřty do pekáčku a zalijeme připravenou omáčkou (nechte buřtíky kousek koukat ven, nepřelévejte úplně, budou křupavejší). Přidáme do omáčky bobkový list a nové koření (stačí 5-6 lístků a 10 kuliček, odzkoušejte podle chuti) - pokud chcete, přilijte z pánve vyškvařený tuk.
  6. Vložíme do trouby, pečeme cca 30-40 minut a občas buřtíky otočíme a přelijeme omáčkou.
  7. Cca 15 minut před koncem přidáme na kolečka nakrájenou cibuli (pokud ji pokladete nahoru na buřtíky, záleží na tloušťce koleček - ale pravděpodobně ji spálíte) - lepší je naklást ji do omáčky a dopečeme do měkka.
  8. Vytáhneme z trouby a na krajíce nakrájený chleba zlehka (minutku po každé straně) opečeme na rozpálené pánvi, kam těsně před chlebem kápneme olivovvý olej.
  9. Buřty přehodíme na talíře, zalijeme omáčkou, doširoka otevřeme ústa a nevstaneme, dokud něco zbude :)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.