Vymazlené pivní buřty
MikeOneSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5218 KJ
- sacharidy
- 122 g
- tuky
- 62 g
- bílkovina
- 38 g
- vláknina
- 21 g
- cukry
- 10 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 467 mg
- fosfor
- 18 mg
- hořčík
- 14 mg
- vápník
- 10 mg
- zinek
- 2 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- 6ks buřtů
- 300 ml piva (tmavého)
- 300 ml kečupu
- nové koření
- bobkový list
- trochu papriky
- cibule
- 800 g chléba
- olivový olej
Postup:
- Přátelé, z tohohle se mi sbíhají sliny vždycky měsíc dopředu a týden poté.
- Nakupte cca 6 buřtíků (lepší jsou ty s vyšším podílem masa >50%, nechte si poradit u řezníka), a pokrájejte je napůl - mrkněte na obrázek, já každou půlku ještě nějak jinak nařežu, ať to vypadá pestře.
- Napůlené buřtíky poklademe na pánev a opečeme z obou stran (cca 2-3 minuty po každé straně, až pustí pěkně tuk).
- Mezičasem si v misce rozmícháme tmavé pivo s kečupem - kombinace je 1:1 - stejně piva, stejně kečupu, na těch 6 buřtíků je to tak 300ml piva a 300ml kečupu a tady záleží na vás, jak to chcete pálivé - někdo si dá sladký kečup a sladkou papriku, někdo pálivý kečup a pálivou papriku (já! :) ), řádně promícháme a přisýpáme papriku (zase, někdo sladkou, někdo to rád pálivé...), až se nám pivo kompletně spojí s kečupem.
- Rozehřejeme troubu na 180-200 stupňů, než se nám buřtíky prosmaží. Poklademe buřty do pekáčku a zalijeme připravenou omáčkou (nechte buřtíky kousek koukat ven, nepřelévejte úplně, budou křupavejší). Přidáme do omáčky bobkový list a nové koření (stačí 5-6 lístků a 10 kuliček, odzkoušejte podle chuti) - pokud chcete, přilijte z pánve vyškvařený tuk.
- Vložíme do trouby, pečeme cca 30-40 minut a občas buřtíky otočíme a přelijeme omáčkou.
- Cca 15 minut před koncem přidáme na kolečka nakrájenou cibuli (pokud ji pokladete nahoru na buřtíky, záleží na tloušťce koleček - ale pravděpodobně ji spálíte) - lepší je naklást ji do omáčky a dopečeme do měkka.
- Vytáhneme z trouby a na krajíce nakrájený chleba zlehka (minutku po každé straně) opečeme na rozpálené pánvi, kam těsně před chlebem kápneme olivovvý olej.
- Buřty přehodíme na talíře, zalijeme omáčkou, doširoka otevřeme ústa a nevstaneme, dokud něco zbude :)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.