Vepřová krkovice s pečeným bramborem
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3803 KJ
- tuky
- 58 g
- bílkovina
- 56 g
- sacharidy
- 21 g
- cukry
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- sůl
- 2 g
- draslík
- 1,168 g
- fosfor
- 365 mg
- sodík
- 345 mg
- vápník
- 177 mg
- cholesterol
- 157 mg
- hořčík
- 104 mg
- železo
- 6 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice (v celku)
- 6 stroužků česneku
- 15 dkg slaniny (v celku)
- 1 maďarská klobása
- 1 cibule
- Sůl
- Pepř
- 8 větších brambor
- Olej
- 3 mrkve
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce kečupu
- 3 lžíce hořčice
- 4 dcl červeného vína
- 2 lžíce medu
- Sůl
- Pepř
Krkovice a příloha:
Sos na maso:
Postup:
- Omyjeme si maso. Do masa nožem děláme dírky, do kterých dáváme cik cak česnek, slaninu a klobásu.
- Celé maso okořeníme.
- Vložíme do pekáče a podlijeme sosem. Potřeme jím i maso.
- Do sosu vhodíme na kolečka nakrájenou cibuli. Dáme do předehřáté trouby na cca 175° klidně na 3 hodiny. Záleží na výšce masa. Občas ho potřeme sosem i během pečení.
- Když je maso hotové, vyndáme ho na prkénko.
- Ve výpeku si osmažíme oloupanou mrkev. V pánvi s olejem si osmažíme nakrájené brambory, které osolíme - můžete je podlít také cca 1,5 dcl výpeku.
- Po cca 15-20 minutách jsou hotové.
- Můžeme podávat. Vše na talíři polijeme výpekem. Je k tomu velice dobré pivo.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Halušky s brynzou a opečeným špekem
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Špagety all Arrabiatta
Rýžové nudle po asijsku
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.