Špecle s kuřecím nasem a smetanou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 144214 KJ
- tuky
- 2658 g
- bílkovina
- 2644 g
- nasycené mastné kyseliny
- 953 g
- sůl
- 38 g
- sacharidy
- 19 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 48 mg
- draslík
- 38 mg
- fosfor
- 23 mg
- hořčík
- 21 mg
- sodík
- 7 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 500 g kuřecích stehenich řízků (můžou být prsíčka)
- 250 g špeclí
- 1 cibuli
- 1 mrkev
- sůl
- pepř
- 150 ml smetany (33%)
- 2 lžíce oleje
- Očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
- Na rozehřátý olej vhodíme nakrájenou cibuli a mrkev na slabé plátky (mrkev může být i na kolečka).
- Po chvilce restování přidáme maso a vše osolíme a opepříme. Restujeme dokud není maso měkké.
- Zalejeme smetanou a necháme SKORO vyvařit (stáhneme teplotu).
- Nakonec přidáme špecle, které jsme uvařili v osolené vodě dle návodu a vše zamícháme a prohřejeme.
Oběd pro všední den i neděli je hotov, nechte si chutnat ;)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Znojemská hovězí pečeně
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Kreolské kuře
Zimní jáhelník s brusinkami a jablky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.