Listové rozšláplo
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2481 KJ
- sacharidy
- 93 g
- cukry
- 87 g
- tuky
- 19 g
- bílkovina
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 445 mg
- vápník
- 312 mg
- fosfor
- 249 mg
- sodík
- 147 mg
- hořčík
- 35 mg
- cholesterol
- 12 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1/2 listového těsta
- 500 ml mléka
- 1,5 vanilkového pudinku
- 1 šlehačka 33%
- 3 lžíce moučkového cukru
- 150 g broskví
- 30 g mandarinky
- 1 lžička rumu
- 100 g moučkového cukru
Korpus
Poleva
Příprava korpusu:
- Rozválíme listové těsto na 2 mm silnou placku, dáme na olejem vymazaný plech.
- Na plechu rozřízneme nožem na 4 stejné díly.
- Pečeme 15 minut v troubě na 160 stupnů.
- Upečené vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Náplň je také snadná:
- Do kastrůlku si nalijeme 400 ml mléka.
- V misce rozšleháme 100 ml mléka s pudinkem a 2 lžícemi cukru.
- Mléko v kastrůlku necháme vařit a přilijeme pudink s mlékem. Vaříme za stálého míchání 2 minuty, vypneme a ještě alespuň 2 minuty mícháme, aby se neudělal škraloup.
Velké finále s polevou:
- Pudink dáme na 2 kostky listového těsta, na něj dáme našlehanou šlehačku s 1 lžící cukru (tolik, aby byla poleva dost hustá), nadrobno nakrájené broskve a přikrejeme listovým těstem.
- V misce si uděláme polevu ze štávy z mandarinky, rumu a cukru. Mícháme, dokud není pěkně hladká.
- Pak nalejeme na listové těsto a ozdobíme popřípadě šlehačkou.
Podáváne s dobrým kafíčkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Krémová papriková polévka s kukuřicí
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Bramborové šišky
Bílý (toastový) chléb
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.