Nudlová polévka hovězí

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Vaření: 180 minut
Celkově: 180 minut
Vývar z hovězího masa se zeleninou
Vývar s nudlemi

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
901 KJ
bílkovina
18 g
sacharidy
13 g
tuky
10 g
vápník
20 mg
zinek
6 mg
hořčík
5 mg
sodík
4 mg
draslík
1 mg

Ingredience

  • 500 g hovězího masa
  • 500 g hovězí kosti
  • 50 g kořenové zeleniny( mrkev, celer, petržel,)
  • sůl
  • 2 l vody
  • 100 g nudlí (nebo vejce a hrubá mouka na zavářku)

Postup:

  1. Hovězí maso vyvařené do polévky můžeme potom použít k některé omáčce, proto si nejdřív rozmyslíme, jestli maso nakrájíme na plátky, kousky, nebo necháme vcelku.
  2. Do osolené vody vložíme opláchnuté kosti a naklepané maso nakrájené na kousky a vaříme 2,5 hodiny.
  3. Do vývaru přidáme zeleninu na kousky a ještě 15 minut povaříme.
  4. Z hotové polévky vyjmeme kost, obereme ji a kousky masa dáme zpět do polévky.
  5. Polévku můžeme zahustit nudlemi kupovanými nebo podomácku udělaným drobením či zavářkou z jednoho vejce a hrubé mouky. Ta se dělá tak, že v hrníčku rozkvedláme syrové vajíčko s hrubou moukou. Můžeme dát mouky jen trošku, zavářka bude řidší a v polévce se rozmělní na menší kousky. Víc mouky způsobí, že v polévce se potom uvaří větší hrudky podobnější nastrouhanému drobení.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.