Nudlová polévka hovězí
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 901 KJ
- bílkovina
- 18 g
- sacharidy
- 13 g
- tuky
- 10 g
- vápník
- 20 mg
- zinek
- 6 mg
- hořčík
- 5 mg
- sodík
- 4 mg
- draslík
- 1 mg
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 500 g hovězí kosti
- 50 g kořenové zeleniny( mrkev, celer, petržel,)
- sůl
- 2 l vody
- 100 g nudlí (nebo vejce a hrubá mouka na zavářku)
Postup:
- Hovězí maso vyvařené do polévky můžeme potom použít k některé omáčce, proto si nejdřív rozmyslíme, jestli maso nakrájíme na plátky, kousky, nebo necháme vcelku.
- Do osolené vody vložíme opláchnuté kosti a naklepané maso nakrájené na kousky a vaříme 2,5 hodiny.
- Do vývaru přidáme zeleninu na kousky a ještě 15 minut povaříme.
- Z hotové polévky vyjmeme kost, obereme ji a kousky masa dáme zpět do polévky.
- Polévku můžeme zahustit nudlemi kupovanými nebo podomácku udělaným drobením či zavářkou z jednoho vejce a hrubé mouky. Ta se dělá tak, že v hrníčku rozkvedláme syrové vajíčko s hrubou moukou. Můžeme dát mouky jen trošku, zavářka bude řidší a v polévce se rozmělní na menší kousky. Víc mouky způsobí, že v polévce se potom uvaří větší hrudky podobnější nastrouhanému drobení.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Čokoládový rebarborový koláč
Ryba na červeném curry
Tagliatelle se šunkou na smetaně
Energetické chia čokoládové sušenky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.