Uzené vegetariánské rizoto po česku
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 789 KJ
- tuky
- 14 g
- sacharidy
- 6 g
- bílkovina
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 203 mg
- cholesterol
- 172 mg
- draslík
- 129 mg
- vápník
- 108 mg
- sodík
- 56 mg
- hořčík
- 45 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 4 pytlíky rýže
- 100 g mražené zeleniny
- cibule
- sůl
- pepř
- olej
- 1 lžíce uzené papriky
- 4 vejce
- Cibuli si nakrájíme na drobno. Dáme ji do hrnce společně s olejem a smažíme.
- Když cibulka zesklovatí (10min), přidáme uzenou papriku. Zarestujeme, aby paprika uvolnil veškerou svojí vůni a chuť.
- Přisypeme rýži, zamícháme a přilijeme vodu či vývar. Dále přisypeme zeleninu, osolíme, opepříme a přikrejeme pokličkou.
Kdo nerad vaří rýži dohromady, může si ji v pytlících uvařit zvlášť. - Vše vaříme, dokud není vše měkké.
- Na pánvi si uděláme sázené vejce, podle toho, jak kdo má rád - můžeme ho posypat uzenou paprikou.
Rychlé, levné bezmasé a dobré.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bramborové šišky s mákem
Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečenými bramborami
Rizoto s liškami a hráškem
Vepřové nudličky v nivové omáčce
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.