Drůbeží polévka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 572 KJ
- sacharidy
- 16 g
- bílkovina
- 11 g
- tuky
- 2 g
- vláknina
- 2 g
- cukry
- 1 g
- vápník
- 151 mg
- fosfor
- 149 mg
- draslík
- 148 mg
- cholesterol
- 112 mg
- sodík
- 81 mg
- hořčík
- 70 mg
- zinek
- 9 mg
- železo
- 6 mg
- měď
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 300 g Kuřecích drůbky (krk, křídla, srdce, žaludek)
- 2,5 l vody
- 1 mrkev
- 1 petržel
- trochu petržele(nať)
- 100 g hrášku
- 1/4 hlávky květáku
- 50 g fazolových lusků
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nové koření
- sůl
- 100 g nudlí
Postup:
- Kuřecí drůbky očistíme a vaříme v osolené vodě s kořením asi 1 hodinu.
- Přidáme zeleninu a povaříme na mírném plameni ještě 0,5 hodiny.
- Pár minut před dovařením můžeme přidat nudle, nebo je uvaříme zvlášť a do polévky je dáme už hotové.
- Místo nudlí můžeme pro zpestření jídelníčku použít jinou zavářku. S oblibou dávám do vývaru např. ovesné vločky nebo pohanku, které přidávám půl hodiny před dovařením, aby se uvařily doměkka.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.