Višňové řezy

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut
Celkově: 60 minut
Višňové řezy - Sladké pokušení na všední den

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1378 KJ
sacharidy
41 g
cukry
21 g
tuky
14 g
bílkovina
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
566 mg
fosfor
457 mg
hořčík
147 mg
cholesterol
129 mg
vápník
115 mg
sodík
41 mg
zinek
4 mg
železo
3 mg
mangan
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 6 vajec
  • 10 lžic cukru
  • 5 lžic horké vody
  • 12 lžic polohrubé mouky
  • 4 lžíce mletých vlašských ořechů
  • 1 kompot višní
  • 1 šlehačka
  • 1 stužovač na šlehačku
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 kypřící prášek

Postup:

  1. Vejce a cukr vyšleháme do husté pěny. Přidáme vodu. Začneme šlehat na nízký stupeň a přidáváme mouku, kypřící prášek a ořechy.
  2. Na vymazaný a moukou vysypaný plech nalejeme polovinu těsta.
  3. Do druhé poloviny přidáme kakao a promícháme. Přilejeme k světlému těstu.
  4. Dáme péct na 150°C 10 minut.
  5. Vyndáme a necháme vystydnout. Vyšleháme si šlehačku se stužovačem - můžeme přidat 2 lžíce cukru.
  6. Na vychladnutý korpus natřeme šlehačku.
  7. Višně si vypeckujeme, štávu použijeme a dolejeme vodou, abychom získali celý 1 litr. Nálev a višně dohromady povaříme.
  8. Můžeme trošku osladit a přidáme pudink. Mícháme, dokud nám nezačne vařit. Potom vypneme a mícháme, než nám nevystydne.
  9. Puding naneseme na šlehačku.
  10. Necháme aspon 1 hodinu v chladničce ztuhnout. A je to, příjemné mlsání přejeme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.