Višňové řezy
JiřuleSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1378 KJ
- sacharidy
- 41 g
- cukry
- 21 g
- tuky
- 14 g
- bílkovina
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 566 mg
- fosfor
- 457 mg
- hořčík
- 147 mg
- cholesterol
- 129 mg
- vápník
- 115 mg
- sodík
- 41 mg
- zinek
- 4 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 6 vajec
- 10 lžic cukru
- 5 lžic horké vody
- 12 lžic polohrubé mouky
- 4 lžíce mletých vlašských ořechů
- 1 kompot višní
- 1 šlehačka
- 1 stužovač na šlehačku
- 2 vanilkové pudinky
- 2 lžíce kakaa
- 1 kypřící prášek
Postup:
- Vejce a cukr vyšleháme do husté pěny. Přidáme vodu. Začneme šlehat na nízký stupeň a přidáváme mouku, kypřící prášek a ořechy.
- Na vymazaný a moukou vysypaný plech nalejeme polovinu těsta.
- Do druhé poloviny přidáme kakao a promícháme. Přilejeme k světlému těstu.
- Dáme péct na 150°C 10 minut.
- Vyndáme a necháme vystydnout. Vyšleháme si šlehačku se stužovačem - můžeme přidat 2 lžíce cukru.
- Na vychladnutý korpus natřeme šlehačku.
- Višně si vypeckujeme, štávu použijeme a dolejeme vodou, abychom získali celý 1 litr. Nálev a višně dohromady povaříme.
- Můžeme trošku osladit a přidáme pudink. Mícháme, dokud nám nezačne vařit. Potom vypneme a mícháme, než nám nevystydne.
- Puding naneseme na šlehačku.
- Necháme aspon 1 hodinu v chladničce ztuhnout. A je to, příjemné mlsání přejeme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tilápie s karotkovým pyré a luštěninami
Kulajda
Veganský banánový chlebíček (Banana bread)
Kuře na paprice se špeclemi
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.