Držtková polévka z hlívy ústřičné
JiřuleSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1408 KJ
- tuky
- 24 g
- sacharidy
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- bílkovina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 496 mg
- fosfor
- 175 mg
- hořčík
- 75 mg
- vápník
- 74 mg
- cholesterol
- 41 mg
- železo
- 21 mg
- sodík
- 4 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g hlívy ústřičné
- 1 litr vývaru
- 1 cibule
- 2 lžíce sladké papriky
- sůl
- pepř
- kmín
- 50 g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 50 g sádla
- 2 stroužky česneku
- majoránka
Postup:
- Na sádle si orestujeme na jemno nasekanou cibulku.
- Přidáme hlívu, osolíme, opepříme, okmínujeme.
- Dáme sladkou papriku - pozor aby nezhořkla.
- Zalejeme vývarem a vaříme 10 minut.
- Uděláme jíšku - rozpustime proužek másla a přidáme mouku. Musí být lehce do zlatova.
- Přidáme do polévky a povaříme 10 minut.
- Dochutíme majoránkou a česnekem. Případně můžete dozdobit jako já na fotce čerstvým lístkem bazalky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rýžové nudle po asijsku
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Kuřecí koktejl
Znojemská hovězí pečeně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.