Bramborové lasagne
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3814 KJ
- sacharidy
- 82 g
- tuky
- 45 g
- bílkovina
- 43 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- sůl
- 2 g
- draslík
- 1,905 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- fosfor
- 470 mg
- cholesterol
- 323 mg
- vápník
- 149 mg
- sodík
- 146 mg
- hořčík
- 136 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1,5 kg brambor
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 250 g klobásy
- 200 g salámu ( šunkový)
- Sůl
- Pepř
- Podravka
- 10 vajec
- 150 g tvrdého sýru (nastrouhaného)
Nástroje
-
Zapékací mísu
Postup:
- Nejprve si oloupeme brambory a necháme je v celku, a dáme je vařit do osolené vody.
- Než se brambory uvaří (cca 20 minut, necháme je trochu tvrdší, aby se nam lépe krájely), tak si nakrájíme papriku a klobásy na tenké plátky. V misce si rozšleháme vajíčka se solí.
- Když máme brambory hotové, zcedíme je a necháme trochu vychladnout. Nakrájíme si je na plátky (kolečka).
- Vezmeme zapékací mísu a na dno naskládáme brambory, které posypeme solí, pepřem a podravkou. Na to naskládáme kolečka šunky,klobásy a papriky. A dáme zase brambory, takhle postupě připravíme asi 5 vrstev.
- Zalijeme rozšlehanými vejci a dáme zapéct do trouby na 160° přibližně 50 minut. Nakonec nasypeme navrch nastrouhaný sýr a pečeme ještě tak 5 minut.
- Necháme trochu vychladit a krájíme na kostky. Servírujeme například s nakládanou okurkou. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené brokolicové korunky
Těstoviny s kuřecím masem, rajčátky a listovým špenátem
Čočka beluga s opečenou cibulkou
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.