Rajská polévka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 687 KJ
- sacharidy
- 16 g
- tuky
- 10 g
- cukry
- 7 g
- bílkovina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 60 mg
- vápník
- 22 mg
- fosfor
- 18 mg
- hořčík
- 15 mg
- zinek
- 8 mg
- sodík
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- železo
- 1 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 115 g rajského protlaku
- kečup (na dochucení)
- 60 g tuku
- 60 g hladké mouky
- 1 cibule
- 1,7 l vody
- 1 lžička soli
- 1 lžíce cukru krystal
- 1 lžíce octa (dle chuti)
- 5 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- špetka mleté skořice
Postup:
- Na tuku osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a zasypeme moukou, čímž stvoříme světlou cibulovou jíšku.
- Jíšku zředíme vodou a přivedeme k varu.
- Přidáme rajský protlak, sůl, cukr, případně ocet, a všechno koření. Podle chuti můžeme přilít kečupu.
- Povaříme 10 minut a před podáváním se pokusíme vyjmout kuličky koření a bobkový list.
- Druhá možnost, jak připravit tuto polévku, je vynechat jíškový základ a vařit zmíněné ingredience ve vodě, světlou jíšku (hladkou mouku rozmíchanou ve studené vodě) přimíchat až pár minut před dovařením.
- Dobrou vložkou do polévky jsou kroupy nebo ovesné vločky. Pozor - ovesné vločky polévku více zahustí.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí dušené na houbách
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Kokosové čokohrudky (bezlepkové)
Těstoviny s kuřecím masem, rajčátky a listovým špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.