Pirohy s uzeným masem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2464 KJ
- sacharidy
- 71 g
- tuky
- 27 g
- bílkovina
- 12 g
- vláknina
- 6 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 707 mg
- sodík
- 294 mg
- fosfor
- 176 mg
- cholesterol
- 64 mg
- vápník
- 51 mg
- hořčík
- 47 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 250 g brambor
- 100 g hrubé mouky
- 1 vejce
- Sůl
- 1 lžíce solamilu
- 100 g uzeného masa
- 100 g zelených fazolek mražených
- 1 cibule
Postup:
- Brambory uvaříme, a nejdřív si uděláme těsto - na vál si nastrouháme uvařené a oloupané vychladlé brambory.
- Do brambor si uděláme důlek a do něj dáme vejce, solamil, mouku a sůl. Propracujeme v hladké těsto.
- Rozválíme si těsto na placku a vykrajovátkem vykrájíme kolečka.
- Uzené maso nakrájíme na malé kostičky a plníme pirohy - dáme trochu doprostřed kolečka a přehneme ho. Pak vezmeme vidličku a konce zmačkáme.
- Vaříme ve vodě tak 3 minuty. Uvaříme si ve vodě fazolky, také jen tak 3 minuty, cibuli si nakrájíme na kousky a osmažíme.
- Pirohy podáváme s fazolkami a smaženou cibulkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.