Pirohy s uzeným masem

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Bramborové pirohy s uzeným masem, voňavá dobrota na večeři nebo k obědu.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2464 KJ
sacharidy
71 g
tuky
27 g
bílkovina
12 g
vláknina
6 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
draslík
707 mg
sodík
294 mg
fosfor
176 mg
cholesterol
64 mg
vápník
51 mg
hořčík
47 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 250 g brambor
  • 100 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • Sůl
  • 1 lžíce solamilu
  • 100 g uzeného masa
  • 100 g zelených fazolek mražených
  • 1 cibule

Postup:

  1. Brambory uvaříme, a nejdřív si uděláme těsto - na vál si nastrouháme uvařené a oloupané vychladlé brambory.
  2. Do brambor si uděláme důlek a do něj dáme vejce, solamil, mouku a sůl. Propracujeme v hladké těsto.
  3. Rozválíme si těsto na placku a vykrajovátkem vykrájíme kolečka.
  4. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky a plníme pirohy - dáme trochu doprostřed kolečka a přehneme ho. Pak vezmeme vidličku a konce zmačkáme.
  5. Vaříme ve vodě tak 3 minuty. Uvaříme si ve vodě fazolky, také jen tak 3 minuty, cibuli si nakrájíme na kousky a osmažíme.
  6. Pirohy podáváme s fazolkami a smaženou cibulkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.