Ztracená vejce
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 207 KJ
- bílkovina
- 3 g
- tuky
- 3 g
- sůl
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 132 mg
- cholesterol
- 129 mg
- vápník
- 96 mg
- draslík
- 86 mg
- sodík
- 53 mg
- hořčík
- 35 mg
- zinek
- 19 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- vejce
- 1 l vody
- 2 lžičky octa
- sůl
Postup:
- Na vaření si vybereme takový kastrol, do nějž bude možné vejce zcela ponořit a ještě u toho míchat vařečkou. Nalijeme do něj potřebné množství vody, přidáme ocet a sůl a dáme vařit.
- Jakmile voda vře, rozklepneme do ní vejce a upravujeme ho vařečkou nebo vidličkou tak, aby byl žloutek stále obklopený bílkem. Takovou fintou na to je, že nejprve vroucí vodu v kastrole rozvíříme vařečkou a vejce vpustíme do středu tohoto víru. Točící se voda okolo zamotá žloutek do bílku.
- Povaříme na mírném ohni 3 až 5 minut. Vejce vyjmeme děrovanou naběračkou. Necháme vodu opět vřít a použijeme ji na uvaření dalšího ztraceného vejce. Pokud příliš nepospíchám, vařím je skutečně po jednom.
- Ztracená vejce můžeme použít do polévek, např. do kulajdy, nebo k zeleninovému a listovému salátu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Veganský banánový chlebíček (Banana bread)
Kuřecí koktejl
Kuřecí supreme
Bryndzové noky s medvědím česnekem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.