Bryndzovníčky
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5656 KJ
- sacharidy
- 106 g
- tuky
- 87 g
- nasycené mastné kyseliny
- 37 g
- bílkovina
- 34 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 19 g
- vláknina
- 4 g
- cukry
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 361 mg
- draslík
- 336 mg
- cholesterol
- 293 mg
- vápník
- 93 mg
- hořčík
- 53 mg
- sodík
- 40 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 130 g másla
- špetka soli
- 1 žloutek
- 125 ml kysané smetany
- 150 g bryndzy
- 50 g brambor
- 1 vejce
- 1 lžíce hrubé mouky
- Trochu pažitky
- špetka soli
Těsto:
Nádivka:
Postup:
- Dáme vařit brambory.
- Mezitím si připravíme těsto. Do mouky nakrájíme změklé máslo, přidáme žloutek, větší špetku soli a zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme do šišky a necháme chvíli odpočinout.
- Uvařenou bramboru nastrouháme na jemno nebo rozmačkáme vidličkou. Dáme do misky spolu s bryndzou, vejcem, moukou, pažitkou a solí a utřeme do hladka.
- Z těsta odkrajujeme malé kousky. Každý kousek rozválíme dokulata, naplníme lžičkou nádivky a spojíme jako buchtičku.
- Buchtičky skládáme na vymazaný plech a potíráme bílkem.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě do červena.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Losos s listovým špenátem
Podzimní (nejen) veganské palačinky
Carpaccio z hovězí svíčkové
Ceasar salát
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.