Bramborové halušky s bryndzou

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1869 KJ
sacharidy
57 g
tuky
17 g
bílkovina
15 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
draslík
536 mg
sodík
183 mg
fosfor
144 mg
cholesterol
51 mg
hořčík
40 mg
vápník
27 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 750 g brambor
  • 400 g polohrubé mouky
  • lžička soli
  • 2 vejce
  • 250 g bryndzy
  • 150 g slaniny

Postup:

  1. Syrové brambory nastrouháme na jemno.
  2. Přimícháme mouku, sůl a vejce. Vznikne husté těsto.
  3. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu. Přes cedník s velkými otvory propasírujeme do vroucí vody halušky.
  4. Vaříme 8 minut. Slijeme a halušky dáme do mísy, ve které je smícháme s bryndzou.
  5. Na talíř na každou porci nasypeme uškvařené kostičky slaniny.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.