Bramborové halušky s bryndzou
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1869 KJ
- sacharidy
- 57 g
- tuky
- 17 g
- bílkovina
- 15 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 536 mg
- sodík
- 183 mg
- fosfor
- 144 mg
- cholesterol
- 51 mg
- hořčík
- 40 mg
- vápník
- 27 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 750 g brambor
- 400 g polohrubé mouky
- lžička soli
- 2 vejce
- 250 g bryndzy
- 150 g slaniny
Postup:
- Syrové brambory nastrouháme na jemno.
- Přimícháme mouku, sůl a vejce. Vznikne husté těsto.
- Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu. Přes cedník s velkými otvory propasírujeme do vroucí vody halušky.
- Vaříme 8 minut. Slijeme a halušky dáme do mísy, ve které je smícháme s bryndzou.
- Na talíř na každou porci nasypeme uškvařené kostičky slaniny.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.