Bryndzová polévka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1182 KJ
- tuky
- 20 g
- sacharidy
- 13 g
- bílkovina
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 82 mg
- draslík
- 63 mg
- vápník
- 39 mg
- cholesterol
- 36 mg
- hořčík
- 9 mg
- zinek
- 6 mg
- sodík
- 6 mg
Ingredience
- 80 g chleba ( 2 krajíce)
- 150 g ovčí sýr (bryndza)
- Trochu pažitky
- 1,25 l vody
- 2 brambory
- kmín
- špetka soli
- 125 ml smetany
- 1 žloutek
Postup:
- Jednu velkou nebo dvě menší brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit v mírně osolené vodě s kmínem.
- Krajíce chleba nakrájíme taktéž na kostičky a osmažíme na sádle (nebo oleji) dokřupava.
- Bryndzu, žloutek, smetanu a pažitku dobře utřeme misce, a když jsou brambory měkké, rozmícháme k nim bryndzovou směs.
- Povaříme už jen velmi krátce, minutu.
- Na talíři polévku posypeme kousky chlebe a můžeme přizdobit pažitkou nebo koprem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Shepard pie
Vepřová játra na roštu
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Zeleninový salát s čočkou beluga
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.