Bryndzová polévka

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Vaření: 20 minut
Celkově: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1182 KJ
tuky
20 g
sacharidy
13 g
bílkovina
10 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
fosfor
82 mg
draslík
63 mg
vápník
39 mg
cholesterol
36 mg
hořčík
9 mg
zinek
6 mg
sodík
6 mg

Ingredience

  • 80 g chleba ( 2 krajíce)
  • 150 g ovčí sýr (bryndza)
  • Trochu pažitky
  • 1,25 l vody
  • 2 brambory
  • kmín
  • špetka soli
  • 125 ml smetany
  • 1 žloutek

Postup:

  1. Jednu velkou nebo dvě menší brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit v mírně osolené vodě s kmínem.
  2. Krajíce chleba nakrájíme taktéž na kostičky a osmažíme na sádle (nebo oleji) dokřupava.
  3. Bryndzu, žloutek, smetanu a pažitku dobře utřeme misce, a když jsou brambory měkké, rozmícháme k nim bryndzovou směs.
  4. Povaříme už jen velmi krátce, minutu.
  5. Na talíři polévku posypeme kousky chlebe a můžeme přizdobit pažitkou nebo koprem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.