Nakladáný hermelín

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Celkově: 10 minut
Nakladáný hermelín - výborná záležitost, ale před rande bych to neriskovala :)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4574 KJ
tuky
105 g
bílkovina
29 g
nasycené mastné kyseliny
24 g
polynenasycené mastné kyseliny
19 g
sacharidy
6 g
sůl
2 g
vápník
933 mg
draslík
697 mg
fosfor
234 mg
hořčík
63 mg
zinek
6 mg
železo
4 mg
měď
2 mg
mangan
1 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 450 g hermelínu (3 ks )
  • 3 feferonky
  • 5 bobkových listů
  • 2 červená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Nového koření - kuličky
  • Pepř - kuličky
  • 200 ml oleje (slunečnicový nebo lépe olivový)

Postup:

  1. Hermelíny rozkrojíme na dvě půlky, nebo rozkrájíme na kostky či trojúhelníčky.
  2. Narovnáme do sklenice a prokládáme kolečky cibule, česneku nakrájeného na tenké plátky, feferonkami (pokud máte plechové pusinky, můžete i více než uvedené 3), bobkovým listem a prosypeme kuličkami koření.
  3. V případě rozkrojení hermelínu na dvě půlky můžeme vnitřní strany namazat prolisovaným česnekem a opět spojit k sobě.
  4. Na závěr do sklenice nalijeme olej, tak aby byly hermelíny pěkně potopené.
  5. Zavřeme a necháme 3-7 dní proležet.
  6. Pro gurmány podáváme s bílým vínem a bagetkou, pro drsňáky s chlebem a pivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.