Nakladáný hermelín
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4574 KJ
- tuky
- 105 g
- bílkovina
- 29 g
- nasycené mastné kyseliny
- 24 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 19 g
- sacharidy
- 6 g
- sůl
- 2 g
- vápník
- 933 mg
- draslík
- 697 mg
- fosfor
- 234 mg
- hořčík
- 63 mg
- zinek
- 6 mg
- železo
- 4 mg
- měď
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- 450 g hermelínu (3 ks )
- 3 feferonky
- 5 bobkových listů
- 2 červená cibule
- 4 stroužky česneku
- Nového koření - kuličky
- Pepř - kuličky
- 200 ml oleje (slunečnicový nebo lépe olivový)
Postup:
- Hermelíny rozkrojíme na dvě půlky, nebo rozkrájíme na kostky či trojúhelníčky.
- Narovnáme do sklenice a prokládáme kolečky cibule, česneku nakrájeného na tenké plátky, feferonkami (pokud máte plechové pusinky, můžete i více než uvedené 3), bobkovým listem a prosypeme kuličkami koření.
- V případě rozkrojení hermelínu na dvě půlky můžeme vnitřní strany namazat prolisovaným česnekem a opět spojit k sobě.
- Na závěr do sklenice nalijeme olej, tak aby byly hermelíny pěkně potopené.
- Zavřeme a necháme 3-7 dní proležet.
- Pro gurmány podáváme s bílým vínem a bagetkou, pro drsňáky s chlebem a pivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí soté s hlívou ústřičnou
Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem
Houbové lasagne
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.