Flambovaný Flank steak se žampiony
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4431 KJ
- bílkovina
- 88 g
- tuky
- 61 g
- nasycené mastné kyseliny
- 16 g
- sacharidy
- 14 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- sůl
- 6 g
- cukry
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- draslík
- 2,375 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- fosfor
- 606 mg
- vápník
- 508 mg
- hořčík
- 201 mg
- cholesterol
- 171 mg
- sodík
- 18 mg
- železo
- 15 mg
- mangan
- 5 mg
- zinek
- 5 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 300 g flank steak
- 2 malé cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- 2 žampiony
- 1 dl červeného vína
- 1 panák Brandy
- 2 čajové lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičky másla
- trocha petrželky
- sůl
- pepř
Postup:
- Na rozpálenou pánev dáme olej.
- Položíme maso a podle toho, jak má každý rád, opékáme z každé strany (cca 4min Medium), ale záleží na výšce a typu masa (také záleží na každém, kdo má rád jaké maso a jaké jsou jeho finanční možnosti, není nutné použít flank steak).
- Po upečení vyndáme z pánve, osolíme a opepříme. Necháme ho třeba na talíři dojít (odpočinout) v troubě, která běží na 60-80'C.
- Do výpeku na pánvi přidáme cibuli nakrájenou na kostičky. Smažíme, dokud není cibulka hnědá (můžeme ji pomoci i tím, že ji posypeme trochou cukru).
- Přidáme nasekaný česnek, žampiony, dijonskou hořčici a víno, a zredukujte na dvě třetiny na středním plameni.
- A teď opatrně :). Kdo máte nízko digestoř, při flambování dejte pánvičku mimo sporák.
- Do pánve vložte maso, polijte Brandy a zapalte.
- Nechte vyredukovat. Nakonec vmíchejte máslo na zjemnění a dochuťte. Kdo chce, může si přidat na drobno nasekanou petrželku. Podáváme s hranolkami, bramborem...
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží
Fazolové lusky na kyselo
Fazolová polévka s klobáskou
Mozzarelové karbenátky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.