Flambovaný Flank steak se žampiony

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 1
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Flambovaný Flank steak se žampiony - jídlo, na které sbalíte nejednoho muže :)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4431 KJ
bílkovina
88 g
tuky
61 g
nasycené mastné kyseliny
16 g
sacharidy
14 g
polynenasycené mastné kyseliny
9 g
sůl
6 g
cukry
5 g
vláknina
3 g
draslík
2,375 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
fosfor
606 mg
vápník
508 mg
hořčík
201 mg
cholesterol
171 mg
sodík
18 mg
železo
15 mg
mangan
5 mg
zinek
5 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 300 g flank steak
  • 2 malé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • 2 žampiony
  • 1 dl červeného vína
  • 1 panák Brandy
  • 2 čajové lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžičky másla
  • trocha petrželky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na rozpálenou pánev dáme olej.
  2. Položíme maso a podle toho, jak má každý rád, opékáme z každé strany (cca 4min Medium), ale záleží na výšce a typu masa (také záleží na každém, kdo má rád jaké maso a jaké jsou jeho finanční možnosti, není nutné použít flank steak).
  3. Po upečení vyndáme z pánve, osolíme a opepříme. Necháme ho třeba na talíři dojít (odpočinout) v troubě, která běží na 60-80'C.
  4. Do výpeku na pánvi přidáme cibuli nakrájenou na kostičky. Smažíme, dokud není cibulka hnědá (můžeme ji pomoci i tím, že ji posypeme trochou cukru).
  5. Přidáme nasekaný česnek, žampiony, dijonskou hořčici a víno, a zredukujte na dvě třetiny na středním plameni.
  6. A teď opatrně :). Kdo máte nízko digestoř, při flambování dejte pánvičku mimo sporák.
  7. Do pánve vložte maso, polijte Brandy a zapalte.
  8. Nechte vyredukovat. Nakonec vmíchejte máslo na zjemnění a dochuťte. Kdo chce, může si přidat na drobno nasekanou petrželku. Podáváme s hranolkami, bramborem...

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.