Králičí stehna na švestkách
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2383 KJ
- sacharidy
- 88 g
- cukry
- 18 g
- vláknina
- 14 g
- tuky
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- bílkovina
- 4 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 843 mg
- vápník
- 306 mg
- fosfor
- 212 mg
- hořčík
- 142 mg
- cholesterol
- 36 mg
- železo
- 12 mg
- sodík
- 12 mg
- mangan
- 3 mg
- měď
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 4 králičí stehna
- 400 ml červeného vína (kvalitní)
- 400 g sušených švestek
- 60 g másla
- 60 g hladké mouky
- 2 lžíce octa (8%)
- 5 kuliček pepře
- špetku tymiánu
- 2 bobkové listy
- sůl
- mletý pepř
Postup:
- Očištěná, odblaněné stehna zalejeme vínem (200 ml) s octem a přidáne koření. Necháme proležet v chladu 24 hodin.
- Druhý den stehna osušíme a osmahneme na másle po všech stranách (cca 10 minut).
- Stehna vyndáme, výpek zaprášíme moukou, osmažíme, zalejeme vínem, vodou (vyndáme bobkový list), rozšleháme a přivedeme k varu.
- Do omáčky vrátíme králíka se švestkami, dochutíme solí, pepřem a dusíme do měkka pod pokličkou (cca 20 minut).
- Podáváme s pečenými brambory.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Butterfish s fenyklem a rajčaty
Kuřecí paličky barbecue
Vepřové plíčky na smetaně
Štrúdl každý pes jiná ves (banánový a jablečný)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.