Králičí stehna na švestkách

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2383 KJ
sacharidy
88 g
cukry
18 g
vláknina
14 g
tuky
13 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
bílkovina
4 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
843 mg
vápník
306 mg
fosfor
212 mg
hořčík
142 mg
cholesterol
36 mg
železo
12 mg
sodík
12 mg
mangan
3 mg
měď
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 4 králičí stehna
  • 400 ml červeného vína (kvalitní)
  • 400 g sušených švestek
  • 60 g másla
  • 60 g hladké mouky
  • 2 lžíce octa (8%)
  • 5 kuliček pepře
  • špetku tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • mletý pepř

Postup:

  1. Očištěná, odblaněné stehna zalejeme vínem (200 ml) s octem a přidáne koření. Necháme proležet v chladu 24 hodin.
  2. Druhý den stehna osušíme a osmahneme na másle po všech stranách (cca 10 minut).
  3. Stehna vyndáme, výpek zaprášíme moukou, osmažíme, zalejeme vínem, vodou (vyndáme bobkový list), rozšleháme a přivedeme k varu.
  4. Do omáčky vrátíme králíka se švestkami, dochutíme solí, pepřem a dusíme do měkka pod pokličkou (cca 20 minut).
  5. Podáváme s pečenými brambory.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.