Pečený králík

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 75 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1174 KJ
sacharidy
19 g
tuky
18 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
bílkovina
3 g
vláknina
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
draslík
495 mg
fosfor
131 mg
sodík
127 mg
vápník
117 mg
hořčík
45 mg
cholesterol
12 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 600 g králíka
  • 50 g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 3 cibule
  • 200 ml bílého vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 150 g žampiónů
  • Sůl
  • Pepř
  • trochu petrželky
  • Olej

Postup:

  1. Do hrnce si dáme olej a na něm si opečeme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme naporcovaného králíka, cibulky, víno, 100 ml vody, sůl, pepř a dusíme pomalu - minimálně 45 minut.
  2. Před koncem vaření přidáme protlak, nakrájené žampióny a ještě podusíme 15 minut.
  3. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem. Králík na víně je super.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.