Pečený králík
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1174 KJ
- sacharidy
- 19 g
- tuky
- 18 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- bílkovina
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 495 mg
- fosfor
- 131 mg
- sodík
- 127 mg
- vápník
- 117 mg
- hořčík
- 45 mg
- cholesterol
- 12 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600 g králíka
- 50 g slaniny
- 2 lžíce oleje
- 3 cibule
- 200 ml bílého vína
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 150 g žampiónů
- Sůl
- Pepř
- trochu petrželky
- Olej
Postup:
- Do hrnce si dáme olej a na něm si opečeme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme naporcovaného králíka, cibulky, víno, 100 ml vody, sůl, pepř a dusíme pomalu - minimálně 45 minut.
- Před koncem vaření přidáme protlak, nakrájené žampióny a ještě podusíme 15 minut.
- Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem. Králík na víně je super.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Ceasar salát
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Houbové lasagne
Telecí dušené na hrubozrné hořčici
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.