Hrachová polévka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1006 KJ
- sacharidy
- 34 g
- tuky
- 8 g
- bílkovina
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- cukry
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 630 mg
- fosfor
- 247 mg
- hořčík
- 76 mg
- vápník
- 63 mg
- sodík
- 29 mg
- železo
- 12 mg
- zinek
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 250 g hrachu
- 60 g tuku
- 60 g hladké mouky
- 2 l vývaru z uzeného masa (nebo vody)
- sůl
- majoránka
- česnek
- rohlík
- plátek másla
Postup:
- Hrách necháme přes noc namočený ve studené vodě.
- Druhý den vodu z hrachu slijeme, zalijeme čistou vodou nebo vývarem z uzeného masa a povaříme jej doměkka. Uvařený hrách umeleme na strojku nebo prolisujeme cedníkem.
- Připravíme si světlou jíšku z tuku a mouky. Jíšku rozředíme uvařenou vodou s hrachem, osolíme, přidáme majoránku a ještě 10 minut povaříme.
- Až odstavíme polévku ze sporáku, přidáme do ní prolisovaný česnek.
- Výborná je s křupavými kousky rohlíku osmaženého na másle.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřová játra na roštu
Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží
Dhal z červené čočky
Hovězí dušené na houbách
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.