Smažená játra s bramborovou kaší
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5015 KJ
- sacharidy
- 83 g
- bílkovina
- 82 g
- tuky
- 59 g
- nasycené mastné kyseliny
- 32 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 4 g
- draslík
- 2,758 g
- fosfor
- 1,479 g
- cholesterol
- 1,157 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- sodík
- 505 mg
- vápník
- 231 mg
- hořčík
- 201 mg
- železo
- 56 mg
- zinek
- 23 mg
- měď
- 9 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 1 kg vepřových jater
- trocha hladké mouky
- 2 vejce
- trocha strouhanky
- pepř
- sůl
- 1 kg brambor
- sůl
- 250 ml mléka
- 250 ml smetany
- 50 g másla
- trocha Nasi goreng koření
Na obalení:
Kaše:
Nástroje
-
Fritovací hrnec
Játra:
- Játra omyjeme, očistíme od blan a nakrájíme na plátky - ne moc slabé, aby nebyly tvrdé.
- Připravíme si klasický trojobal, opepříme (Játra nesolíme). Obalíme a dáme hned do rozpáleného oleje.
- Já v tomhle případě preferuji fritovací hrnec, lépe a rovnoměrně se opečou.
Kaše:
- Do hrnce vložíme omyté brambory, osolíme a vaříme do změknutí.
- Brambory vyjmeme a nejlépe ještě hodně teplé oloupeme.
- Protlačíme je v lisu na brambory, přidáme teplé mléko, smetanu společně s povoleným máslem a vymícháme hladkou kaši.
- Přidáme koření Nasi goreng, ochutnáme a podle potřeby dosolíme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bílý (toastový) chléb
Gratinovaná brokolice se sýrem
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Telecí dušené na hrubozrné hořčici
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.