Ingredience hořčice plnotučná
Hořčice setá je jednoletá rostlina se zlatožlutými květy . Pěstuje se na celém světě.Nejznámější je její zpracování v potravinářském průmyslu na oblíbenou pikantní pochutinu – hořčici. Z celé rostliny se využívají zejména hořčičná semínka. Z hořčičných semen připravuje pokrmová hořčice.
Kuřecí stejk se zeleninou a salátová srdíčka
Kuřecí stejk s restovanou zeleninou a salátová srdíčka s hořčičným dipem
Roštěnky
Dušené hovězí roštěnky, podávané s vařenými brambory a salátem z čerstvé zeleniny
Dušené maso vepřové
Jednoduchým a chutným obědem je dušené maso s téměř libovolnou přílohou. V tomto receptu si projdeme postup dušení vepřového masa.
Tvarohová pomazánka budapešťského typu
Výborná domácí pomazánka z tvarohu zjemněného margarínem a okořeněného mletou paprikou, cibulí a česnekem
Lahodná omáčka z kýty a vrtulky
Vepřová kýta doplněná těstovinami, voňavá a chutná večeře
Obrácený řízek a šťouchané brambory
Obrácený řízek není žádná velká záhada - prostě nejdřív strouhanka, potom vajíčko. Zkuste!