Ingredience tvrdý sýr
Sýr je mléčný výrobek, který obsahuje mléčnou bílkovinu, tuky a ostatní složky mléka.7r se vyrábí sražením mléka.Někdy se ke srážení používá kyselina, jako citronová šťáva nebo vinný ocet.Na výrobu sýrů se používá mléko kravské,kozí a ovčí.Různé druhy a příchuti se docílí různým procentem tuku v sušině, použití určitých druhů bakterií a plísní nebo různou délkou zrání přidáním různých přísad,jako bylinek a koření a jinými postupy při zpracovávání. Sýr se používá syrový,vařený,smažený,uzený,pečený,samotný nebo s různými přílihami.
Zapečená brokolice
Zapečená brokolice se sýrovou omáčkou z tvrdého sýra
Krůtí zapečené řízky
Krůtí řízky s broskvemi a sýrem
Vaječná pomazánka
Pomazánka, při které se fantazii meze nekladou - zde s celerem a sýrem
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Upravit krůtí maso se sýrovou omáčkou, no proč ne. Použijeme čedar, jako přílohu třeba pečené brambory.
Ševcovský salát na chlebíčky
Chlebíčky z veky se ševcovským mlsem
Cuketové kuličky se sýrem
Chutné bezmasé jídlo - Cuketové kuličky se sýrem, květákové pyré s restovanou cuketou