Ingredience bílé suché víno

Bílé víno se vyrábí z hroznů,lisují se a tím se získá mošt ke kvašení.Suché víno má nejvíše 4 g zbytkového cukru na litr.Obsahuje reveratrol,který pomáhá v prevenci kardiovaskulárních onemocnění a cukrovky.Réva má protirakovinný účinek. Členění vína podle barvy je základní a jsou to barvy : bílá , růžová , červená. Vína dle obsahu cukru : suché: nejvýše 4 g zbytkového cukru / litr ,polosuché: 4,1–12 g zbytkového cukru / litr ,polosladké: 12,1–45 g zbytkového cukru / litr , sladké: minimální obsah 45 g zbytkového cukru / litr. Třídy vína : stolní , zemské , jakostní, s přívlastkem - pozdní sběr ,výběr z hroznů,výběr z bobulí, výběr z cibét, ledové víno, slámové víno. Mešní víno víno je něco jako bio.Další z vín je perlivé,šumivé, likérové.
Hledat