Kapr s mandlovou omáčkou
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2541 KJ
- tuky
- 48 g
- bílkovina
- 31 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- sacharidy
- 6 g
- vláknina
- 2 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 907 mg
- fosfor
- 554 mg
- vápník
- 201 mg
- cholesterol
- 139 mg
- hořčík
- 118 mg
- sodík
- 66 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g kapra
- 50 ml oleje
- 50 g másla
- 80 g mandlí
- 100 ml šlehačky
- 100 ml bílé suché víno
- 1 cibule
- 1 citron
- sůl
- mletý pepř
- zelená petrželka.
Postup:
- Porce kapra osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 1/2 hodiny odležet. Pak kapra vložíme na rozpálený olej a opečeme po obou stranách dočervena a předěláme na pekáček a dopečeme v troubě při 180°C 4 – 6 minut raději méně, hlavně rybu nesmíme vysušit..
- Přidáme máslo a nadrobno nakrájenou bílou cibuli a opečeme do skleněna.
- Dále přidáme na plátky krájené oloupané mandle a opět krátce opečeme.
- Zalijeme bílým vínem a necháme odvařit. Přidáme smetanu a znovu už jen velmi krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vmícháme na hrubo přesekanou petržel.
- Upečenou rybu na talíři přelijeme mandlovou omáčkou a podáváme třeba s bramborovou kaší.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí steak s hlívou
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Hřejivá veganská dýňová polévka
Vepřové sweet & sour
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.