Kapr s mandlovou omáčkou

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Celkově: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2541 KJ
tuky
48 g
bílkovina
31 g
mononenasycené mastné kyseliny
13 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
sacharidy
6 g
vláknina
2 g
cukry
1 g
draslík
907 mg
fosfor
554 mg
vápník
201 mg
cholesterol
139 mg
hořčík
118 mg
sodík
66 mg
železo
5 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g kapra
  • 50 ml oleje
  • 50 g másla
  • 80 g mandlí
  • 100 ml šlehačky
  • 100 ml bílé suché víno
  • 1 cibule
  • 1 citron
  • sůl
  • mletý pepř
  • zelená petrželka.

Postup:

  1. Porce kapra osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 1/2 hodiny odležet. Pak kapra vložíme na rozpálený olej a opečeme po obou stranách dočervena a předěláme na pekáček a dopečeme v troubě při 180°C 4 – 6 minut raději méně, hlavně rybu nesmíme vysušit..
  2. Přidáme máslo a nadrobno nakrájenou bílou cibuli a opečeme do skleněna.
  3. Dále přidáme na plátky krájené oloupané mandle a opět krátce opečeme.
  4. Zalijeme bílým vínem a necháme odvařit. Přidáme smetanu a znovu už jen velmi krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vmícháme na hrubo přesekanou petržel.
  5. Upečenou rybu na talíři přelijeme mandlovou omáčkou a podáváme třeba s bramborovou kaší.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.