Ingredience dýňě
Dýně máslová je jednou z menších variet dýně muškátové.Dýně máslová je typická hruškovitým tvarem a světle oranžovou tuhou slupkou. Dužina zralé dýně je sytě oranžová, Chuť a vůně máslové dýně je nasládlá a jemně aromatická.U nás je dýně v jídelníčku značně opomíjena. Je ale výbornou ingrediencí do polévek a nádivek do drůbeže nebo jiného masa. Dýně se konzumuje zásadně tepelně zpracovaná.
Dýňový koláč s mandlemi
Podzimní koláč
Dýňové noky se šalvějí
Jednoduché jídlo, které se k podzimu krásně hodí
Dýňová polévka s kokosovým mlékem
jiná polévka z dýně
Špagetová dýně s masovou směsí
špagety bez těsta
Dýňová polévka
Dýňová polévka - jemná a příjemná chuť
Zapečený plátek s broskví a sýrem
Zapečený plátek s broskví a sýrem - a aby to nebyla taková česká klasika, uděláme jako přílohu hranolky z dýně Hokaido
Dýňové lívance
Dýňové lívance - zdravější verze klasických lívanců
Podzimní salát se sýrem feta a dýní
Co s dýněmi :) - vynikající salátek, který osvěží