Ingredience máslová dýně
Dýně máslová je jednou z menších variet dýně muškátové.Dýně máslová je typická hruškovitým tvarem a světle oranžovou tuhou slupkou. Dužina zralé dýně je sytě oranžová, Chuť a vůně máslové dýně je nasládlá a jemně aromatická.U nás je dýně v jídelníčku značně opomíjena. Je ale výbornou ingrediencí do polévek a nádivek do drůbeže nebo jiného masa. Dýně se konzumuje zásadně tepelně zpracovaná.
Plněná máslová dýně
Efektní a voňavá, taková je plněná máslová dýně. Vše v jedné jedlé oranžové misce.
Zapečený plněný baklažán
Dlouhé zimní večery si říkají o teplou večeři - plněné baklažány jsou jednoduché, rychlé a variabilní v možné náplni.
Pečený okáč s dýňovými hranolky
Okáč obecný - mořská ryba, upečeme si ho s dýňovými hranolky
Cannelloni plněné pyré z máslové dýně, cukety a mrkve.
Lehké jídlo nejen pro vegetariány
Veganský teplý quinoový salát
Nebojte se bezmasých jídel. Tento hutný teplý salát je ideální pro mrazivé počasí, zahřeje svou chutí i krásnými barvami
Špaldové muffiny s dýňovým pyré a drobenkou
Buchtičky, které na sklonku podzimu nemůžete vynechat. Díky dýni vláčné, díky koření a pomerančové kůře extravagantně voňavé.
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Sezóna dýní ještě nekončí - pečená s masem je vynikající