Pečený okáč s dýňovými hranolky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2036 KJ
- sacharidy
- 48 g
- bílkovina
- 29 g
- tuky
- 17 g
- cukry
- 15 g
- vláknina
- 6 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 467 mg
- vápník
- 210 mg
- fosfor
- 91 mg
- hořčík
- 57 mg
- cholesterol
- 14 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 2 mg
- měď
- 1 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- 300 g ryby
- 1 máslová dýně
- bylinková sůl
- pepř
- 1 citron
- 1 grep
- 1 lžíce másla
- 4 bobkové listy
- Trochu petrželové naťe
- Nejdříve si důkladně rybu připravíme. Oškrábeme šupiny, vykucháme a pořádně umejeme pod studenou vodou.
- Poté rybu pokapeme jak z venku tak i zevnitř citronovo-grepovou štávou, osolíme a opepříme.
- Dáme odležet do lednice a mezitím si připravíme hranolky z máslové dýně.
- Na alobal poklademe bobkové listy, kolečka citronu, kolečka grepu na ně položíme odleželé ryby.
- Na ryby nahoře opět položíme citron, grep, bobkový list, bylinky, přidáme na hranolky nakrájenou máslovou dýni, kterou jemně osolíme přidáme kousek másla zabalíme do alobalu.
- Alobal zabalíme tak, aby nám nevytekla šťáva.
- Dáme do předem rozehřáté trouby 200 stupňů 10 minut.
- Po 10 minutách balíček zvrchu otevřem a pečeme dalších cca 10 minut (hranolky musí být měkké).
Místo hranolek z dýně můžeme dát hranolky z brambor. Ryby bysme měli mít na našem jídelníčku minimálně jednou týdně. O tom, jak je rybí maso zdravé, není pochyb. Tak dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Česnekový krém
Vepřová panenka s vinnou redukcí a pečenou zeleninou
Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.