Ingredience batáty
Batáty jsou kořenové hlízy a jsou známé jako sladké brambory.Pochází z Ameriky.Rostlina stonek může narůst až do 5 metrů.Kořenové hlízy jsou velké jako pěst,obsahují hodně škrobu a jsou sladké.Obsahují 70% vody,18% škrobu,6% cukru.Má 24% sacharidů,jejich energetická hodnota je asi o polovinu větší než u obyčejných brambor.Sladkou chuť mají díky fruktóze,glukóze a sacharóze.V některých zemích se listy používají jako krmivo pro zvířata kvůli velkému obsahu železa,vitamínu A,B,C,E a vláknině.Batáty se používají k vaření,pečení,ale i k získávání škrobu nebo alkoholu.Jsou 2 druhy červené vhodné k vaření a zapékání a žluté vhodné ke smažení a do těsta .
Ryba na červeném curry
pro milovníky pikantních exotických jídel
Batátová polévka s čočkou a mrkví
Batátová polévka s čočkou a mrkví - s křupavým rohlíčkem mňáám
Hovězí na červeném karí
pikantí, lehce nezvyklé, nicméně vynikající jídlo
Datlovo batátové brownies
Extra vláčné, veganské, plné energie - brownies ze sladkých brambor osvěží váš arsenál sladkých receptů a obohatí ho o vitamín A!
Batáta v trojobalu
Překvapení v trojobalu
Batáty v anglické slanině s růžičkovou kapustou
Předkrm z batátů uřčitě nezklame, doplněné slaninou krásně voní a ještě lépe chutnají