Ingredience vepřové škvarky
vepřové škvarky se vyrábějí vyškvařením sádla a obsahují především živočišný tuk.škvarky mají vysokou energetickou hodnotu a nejsou vhodné zejména pro osoby s redukční dietou, srdečně-cévními potížemi nebo vysokou hladinou cholesterolu.V Česku i dalších zemích jsou nejčastěji získávány při škvaření vepřového sádla.V některých oblastech se vyrábí ze škvarků mletím škvarková pomazánka a známé jsou také škvarkové placky
Špecle se zelím a škvarky nebo vinnou klobásou
špecle, halušky nebo střapačky ?
Bramborové knedlíky se škvarkama
Bramborové knedlíky se škvarkama a se zelím
Bramborové placky se škvarkama
Placky nejlépe s domácími škvarky
Zelné placky
Placky ze zelí, mouky a škvarků
Škvarkový chléb
Škvarkový chléb - takový už nemusíte ničím mazat, domácí dobrota