Okoun s vejci
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2633 KJ
- bílkovina
- 50 g
- tuky
- 37 g
- sacharidy
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- draslík
- 2,526 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 616 mg
- fosfor
- 435 mg
- cholesterol
- 165 mg
- hořčík
- 139 mg
- sodík
- 50 mg
- železo
- 14 mg
- mangan
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg ryby (okouna )
- sůl
- 20 ml octa
- 1 menší cibule
- 50 g petržele
- 40 g pórku
- Hrst tymiánu
- 3 hřebíčky
- 4 vejce
- 60 g másla
- Hrst petrželky
Postup:
- Okouna kupuji uz naporcovaného. Pokud ho máte čerstvého, musíte očistit.
- Porce okouna vložíme do osolené a okyselené vody s nakrájenou zeleninou a s kořením a přivedeme do varu - dáme pokličku.
- Když začne voda vařit sejmeme poklici a na mírném ohni dovaříme.
- Vajíčka si uvaříme v osolené vodě - natvrdo. Pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ty si na másle cca 5 minut osmažíme.
- Uvařené okouny dáme na talíř a posypeme osmahnutými vejci. Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát
Křehký ořechový koláč s jablky a hruškami
Kuřecí paličky barbecue
Crepes Suzette
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.