Nepravé mušle
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2546 KJ
- tuky
- 48 g
- bílkovina
- 38 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- cukry
- 1 g
- sacharidy
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 148 mg
- fosfor
- 90 mg
- vápník
- 64 mg
- draslík
- 60 mg
- hořčík
- 27 mg
- sodík
- 26 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 800 g ryby
- 140 g másla
- cibule
- sardelová pasta
- pepř
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 vejce
- citronová šťáva
- 2 lžíce tvrdého strouhaného sýra
- sůl
Nástroje
-
Skořápky mušlí, nebo kovové formičky ve tvaru mušlí.
Postup:
- 80 g másla použijeme na to, abychom na něm opekli osolené kousky ryby.
- Když ryba zchladne, obereme ji od kostí a pokrájíme.
- Na 20 g másla usmažíme míchaná vajíčka, ne příliš tuhá.
- K rybě přidáme šťávu z ryb, drobně nakrájenou cibulkou, sardelovou pastou, sýr, smetanu, pepř a míchaná vajíčka. Pokapeme citronem.
- Skořápky mušlí vymažeme a vysypeme strouhankou.
- Směsí naplníme skořápky a dáme je zprudka zapéct. Vnitřek by měl zůstat vláčný, na vršku by se měla vytvořit kůrčička.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Holandský řízek
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Vyspaná fermentovaná ovesná kaše
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.