Kapr na modro
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1340 KJ
- bílkovina
- 44 g
- tuky
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- sacharidy
- 3 g
- sůl
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 849 mg
- fosfor
- 701 mg
- cholesterol
- 182 mg
- vápník
- 146 mg
- sodík
- 107 mg
- hořčík
- 91 mg
- zinek
- 9 mg
- železo
- 3 mg
Ingredience
- 1 kg kapr
- 1 l vody
- 5 lžic octa
- 1 lžíce soli
- 1 cibule
- 100 g kořenové zeleniny
- pepř
- nové koření
- tymián
Postup:
- Kapra očistíme, a bez hlavy a páteře buď naporcujeme, nebo necháme vcelku. Do pekáče ho dáme kůží nahoru. Poléváme ho vařícím octem, dokud kůže nezmodrá. Potom ho přikryjeme druhým pekáčem a necháme chvíli stát.
- V kastrolu mezitím uvaříme vodu se solí, kořením a zeleninou a povaříme ji asi 10 minut.
- Vodou přelijeme kapra a mírným varem jej uvaříme.
- Hotového kapra vyjmeme na talíř a pokropíme rozpuštěným máslem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí supreme
Bůček na asijský způsob
Štrúdl každý pes jiná ves (banánový a jablečný)
Krkonošské kyselo
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.