Rybí polévka bez jiker
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1209 KJ
- sacharidy
- 19 g
- bílkovina
- 18 g
- tuky
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 393 mg
- fosfor
- 229 mg
- sodík
- 159 mg
- vápník
- 139 mg
- cholesterol
- 49 mg
- hořčík
- 43 mg
- zinek
- 5 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 400 g ryby
- 1 l vody
- sůl
- 1 lžíce octa
- 2 stroužky česneku
- 40 g másla
- 1 cibule
- 60 g celeru
- 60 g hrášku
- 150 ml mléka
- 1 žloutek
- 1 lžička rajčatového protlaku
- trochu papriky
- 2 rohlíky
- 30 g hladké mouky
Postup:
- Na polovině másla podusíme na jemno nakrájenou cibulku. Uvaříme vejce natvrdo a vybereme z něj žloutek.
- Do hrnce vložíme očištěné ryby, vodu, sůl, česnek, celer, ocet a cibuli a vaříme 10 minut. Potom ryby vyjmeme a vykostíme.
- V misce rozmačkáme uvařený žloutek, vykostěnou rybu, 1 rohlík namočený v mléce, rajčatový protlak a papriku a důkladně promícháme, nebo umeleme na masovém strojku.
- Z druhé poloviny másla a mouky připravíme jíšku. K ní přidáme směs s rybami a procezený vývar. Přidáme hrášek.
- Povaříme 10 minut.
- Podáváme s osmaženým rohlíkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Tafelspitz
Penne s brokolicí v nivové omáčce
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.