Filety z Ajašské tresky v kořeněné panádě
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4318 KJ
- tuky
- 81 g
- sacharidy
- 43 g
- bílkovina
- 31 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 559 mg
- cholesterol
- 233 mg
- fosfor
- 220 mg
- vápník
- 129 mg
- hořčík
- 80 mg
- sodík
- 55 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g tresky (mražený blok)
- 200 g brambor
- 100 ml oleje
- 150 ml šlehačky (33 % )
- 2 vajíčka
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíci bramborového škrobu
- 1 lžíce másla
- trocha soli
- trocha pepře (bílého)
- 1 lžíci červené papriky (mleté)
- trocha kukuřičné strouhanky
Postup:
-
Mraženou tresku necháme povolit, ale jen tak na půl - abychom ji mohli obalit v panádě.
-
Příprava panády:
- Do mísy dáme hladkou mouku, bramborový škrob, mletou papriku, sůl, pepř, vajíčko a vymícháme huščí těstíčko (kdyby bylo moc husté, můžem zředit mlékem nebo pivem).
- Tresku ještě jemně osolíme, namočíme do těstíčka, obalíme v kukuřičné strouhance a dáme smažit na rozehřátý olej.
-
Smažíme pomalu z každé strany cca 5 minut.
-
Bramborová kaše:
- Brambory oloupeme, umejeme a dáme vařit do osolené vody (cca 20 minut).
- Slejeme a ještě do teplých brambor dáme máslo a rozmačkáme. Pak začneme přilévat šlehačku a mixujeme do hladké kaše.
- Jako oblohu kyselé okurky, nebo čerstvou zeleninu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Telecí blanquette
Hovězí líčka s bruselskou kapustičkou
Gratinovaná brokolice se sýrem
Domácí pečená banánová granola
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.