Losos s citronovopomerančovým přelivem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3244 KJ
- tuky
- 62 g
- bílkovina
- 31 g
- sacharidy
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- trans mastné kyseliny
- 6 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cholesterol
- 154 mg
- sodík
- 126 mg
- vápník
- 31 mg
- draslík
- 28 mg
- fosfor
- 23 mg
- hořčík
- 9 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g lososa
- 1 citron
- 1 pomeranč
- 60 g másla
- Olej
- Sůl
- 150 g Tarhoňi(maďarská těstovina)
Příprava lososa
- Vymačkáme štávu z půlky pomeranče a půlky citronu do misky.
- Lososa jemně osolíme a potřeme citonovopomerančovou štávou a dáme do lednice na 30 minut odpočnout
- Na pánvičku dáme pár kapek oleje a dáme péct lososa kůží dolů. Po 5 minutách přidáme kousek másla a 2 lžíce pomerančovocitronové štávy.
- Poléváme lososa výpekem. Při mírné teplotě pečeme ještě 3 minuty.
- Opatrně otočíme a pečeme 2 minuty.
Tarhoně
- Na suché pánvi orestujeme tarhoně do světle hnědé barvy, osolíme a opepříme.
- Zalejeme 200 ml vody a vaříme do měka, cca 10 minut. Vodu doléváme dle potřeby.
- Vypneme, přikrejeme pokličkou a necháme 5 minut dojít.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Zeleninový salát s čočkou beluga
Kuře na citronech s tarhoňou
Špagety All Genovese
Hovězí steak s hlívou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.