Kapr v županu

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1904 KJ
bílkovina
48 g
tuky
22 g
sacharidy
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
draslík
904 mg
fosfor
810 mg
cholesterol
279 mg
vápník
149 mg
sodík
133 mg
hořčík
95 mg
železo
4 mg
zinek
3 mg

Ingredience

  • 1 kg kapra
  • 50 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř
  • 200 ml piva

Postup:

  1. Kapra očistíme, nakrájíme na porce, osolíme a necháme půl hodinky odležet.
  2. Z mouky, žloutků, oleje, piva, soli a ušlehaného sněhu z 2 bílků připravíme těstíčko (sníh z bílků vmícháme až naposledy a pivem regulujeme hustotu těstíčka).
  3. Porce ryby namočíme do těstíčka a usmažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
  4. Podáváme s bramborovým salátem, brambory, nebo bramborovou kaší. Kapra nemusíme jíst jen na Vánoce, dopřejte si růyné úpravy i v průběhu roku!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.