Kapr v županu
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1904 KJ
- bílkovina
- 48 g
- tuky
- 22 g
- sacharidy
- 10 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 904 mg
- fosfor
- 810 mg
- cholesterol
- 279 mg
- vápník
- 149 mg
- sodík
- 133 mg
- hořčík
- 95 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
Ingredience
- 1 kg kapra
- 50 g hladké mouky
- 3 vejce
- Olej
- Sůl
- Pepř
- 200 ml piva
Postup:
- Kapra očistíme, nakrájíme na porce, osolíme a necháme půl hodinky odležet.
- Z mouky, žloutků, oleje, piva, soli a ušlehaného sněhu z 2 bílků připravíme těstíčko (sníh z bílků vmícháme až naposledy a pivem regulujeme hustotu těstíčka).
- Porce ryby namočíme do těstíčka a usmažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
- Podáváme s bramborovým salátem, brambory, nebo bramborovou kaší. Kapra nemusíme jíst jen na Vánoce, dopřejte si růyné úpravy i v průběhu roku!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou
Treska s květákovým pyré a hráškem
Penne all’a Amatriciana
Celozrnné ořechové wafle
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.